zelfbouw - Made By UArchitecten ontwerpen, aannemers bouwen, opdrachtgevers laten bouwen, zo gaat het eigenlijk al eeuwen. Toch zien we steeds vaker dat particulieren het op een andere manier aanpakken. Zoals ook Frank & Connie uit Almere. 
Hun wens: een houten huis, een duurzaam huis, een energiezuinig huis, indien mogelijk het liefst een passiefhuis.
 


Made By Them | Traditionele aannemers vinden strobalen en andere duurzame oplossingen lastig of te vaag. Strobalen-vakmensen zijn op hun beurt vaak gericht op ‘alleen maar duurzaam’ zonder de voordelen van techniek mee te willen nemen of compromissen te willen sluiten. Connie & Frank maakten daarom de keuze om veel zelf te doen. 
 
So far so goed. Maar hoe pak je het aan, waar loop je tegen aan, waar krijg je energie van?Made By U | Tijdens een bezoek aan de bouwplaats nam Frank mij mee in hun bouwverhaal, hij vertelde enthousiast over uitdagingen, keuzes en ervaringen. Te veel om nu op te noemen. De essentie: uitzoeken, onderzoeken, uitbesteden waar nodig en vooral doen.
            


Specialistisch werk zoals bouwaanvraag, fundering, houten balken/kolommen werd uitbesteed. Werk zoals isoleren met strobalen, afwerken met leemstuc en kalkpleister aanbrengen, pakten Frank en Connie zelf op. Waar nodig werden kennis en expertise erbij gehaald. Het vraagt een goede portie idealisme en doorzettingsvermogen maar levert echt JOUW huis op. Een huis met eigen handen gemaakt. Je weet precies waar alles zit. En ook waarom.

Made By What | Het huis bestaat in de basis uit kruisslaghout, houten balken/kolommen, strobalen, leem en een beetje beton. Niet 100% cradle-to-cradle, maar wel zo veel als mogelijk. Zo ontstaat een ideale combinatie van duurzame en financieel haalbare/op voldoende comfort gerichte oplossingen. 
 

 
Made By Us | Het project van Frank & Connie is een goed voorbeeld van Out-of-the-box-denken. 
Met mijn achtergrond als meubelmaker zit de liefde voor het zelf aanpakken er nog steeds in. Dit soort projecten zorgt er dan ook voor, dat het bij mij begint te kriebelen. Niets fijner dan samen met enthousiaste opdrachtgevers een woonwens realiseren. Met oog voor detail, duurzaamheid en design. Made By Us. 
Ik geloof zeker dat deze bouwmanier en -methodiek toekomst heeft. Want ook de bouw moet en gaat veranderen………..
 
Meer weten over deze bouwers en hun project?
Heb je een opmerking, aanvulling en/of vraag?
Reageer via info@weberontwerpt.nl
            Mijn duurzame ontdekkingstocht 

Duurzaamheid heeft de toekomst; het is nodig om slim om te gaan met de beschikbare bronnen. Er gebeurt veel op dit gebied, elke dag gaan de ontwikkelingen een stapje verder. Vanuit interesse en mijn rol als architect/ontwerper vind ik het mijn taak om ermee aan de slag te gaan. 

Dit is een blog over mijn ontdekkingstocht. Ik hou je op de hoogte van interessante ontmoetingen en ontwikkelingen en deel graag mijn tips met je.SHARE:

  WEBERontwerpt | Treek 54 | 3524 TB Utrecht | +31 (0)6 15183869 | info@weberontwerpt.nl ARCHITECTUUR + INTERIEUR